2009 m. balandžio 15 d., trečiadienis

Trąšos

Viskas auga kaip ant mielių, man niežti nagai jau imtis pikiavimo, bet sveikas protas rėkia, kad dar kiek palūkėčiau.
Susimąsčiau, o kuo gi aš maitinsiu savo balkono daržoves? Chemikalais - nesinori, nes tokių ir parduotuvėje nusipirkti galima. O tikėtis, kad toks didelis vijoklis kaip agurkas išaugs maitindamasis tik tuo, kas jau yra substrate bei vandenėliu... nee... netikiu...

Taigi, pasiknaisiojusi interneto platybėse radau kažkokį stebuklingai atrodantį receptą. Natūralesnio jau nebegali būti. Tereikia glėbį dilgėlių užpilti vandeniu (primena močiutės receptus, prasidedančius "paimi varškės, pili miltų") - proporcijų neradau. O kadangi ir šviežių dilgėlių kol kas nežinau kur gauti, nusipirkau vaistinėje porą pakelių džiovintų :) Kainavo abu apie 10 litų, bet juk ekologiška, ania? Dabar dilgėles (viso 60 gr džiovintų dilgėlių ir 3,5 l vandens) reikia rauginti apie dvi savaites, tada skiesti santykiu 1:20 arba 1:10 ir laistyti augalus.

Everything is growing really good and I really want to start thinning, but the common sense says I still have to wait for a while.

So I started to think, how will I feed my vegetables?

I do not want to use any chemistry, because I can buy veggies with chemicals in any shop. And hoping that such a creeper as cucumber will be able to grow “eating” only the things, he gets from compost and water… no… I don’t believe it…

So on the internet I found some magic recipe. Nothing can be more natural. You just have to pour water on some nettle (sounds like my Grandma’s recipes: “take curd and put flour into it”) – I didn’t find any proportions. I also didn’t find any fresh nettle yet, so I bought some dried ones at a pharmacy. I payed about 3 euros for these, but it is ecological, isn‘t it? This „tea“ has to stay for two weeks (about 60 g of dried nettle and 3,5 l of water) and then I will dilute it (1:20 or 1:10) and water my plants.


Matysim, ar veikia :)

We‘ll see if it works

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
Website counter