Differences between tomato leaves made me really interested. So I found out, that tomatoes like “Japanese Black Truffle” are called “Potato leaved tomatoes”. These are completely normal tomatoes, not some kind of potato-tomato hybrid. Potato leaved tomatoes have also a little different blossoms – their stigmas are more “out of blossom” than usual tomato’s, so this means they can easily cross with other varieties. It is very important to remember if you plan to gather some seeds from your fruits for next year, because your “Black Truffle” may grow into “Green Truffle”. Of course, it may be a new cool variety, but also can be something disappointing… This is why it is always clever to keep some new seeds unsowed – so that you would not loose a variety from your “collection”.
2009 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis
Bulvialapių pomidorų ypatybės :)
Susidomėjau, kodėl tie pomidorų lapai tokie skirtingi. Pasirodo, "Japoninis triufelis" yra vadinamas "bulvialapis" pomidoras (potato-leaved tomato :)). Šie pomidorai yra visiškai normalūs ir tikrai ne genetinio modifikavimo produktas - mat šiaip jau bulvės ir pomidorai juk baisiai artimi giminaičiai. Tokie kaip gal kokios antros eilės pusbroliai :) Tie bulvialapiai, pasirodo, pasižymi tuo, kad jų žiedų purkos yra išsikišusios labiau, nei tų "normalialapių" pomidorų ir tai išties padidina susikryžminimo su kitų rūšių pomidorais galimybę. Tai labai aktualu, jei planuoji pats užsiauginti sėklą kitiems metams - štai ims ir užaugs koks "Žaliasis japoninis triufelis" :) Iš vienos pusės - gali būti atradimas, iš kitos... Hm... Va kodėl svarbu pasilikti keletą nesėtų naujų sėklų - jei "bulvialapis" netyčia susikryžmins su kokiu prašalaičiu, tai vis tiek veislė iš "kolekcijos" niekur nedings.
Sakau, paslaptingas tas pomidorų pasaulis. Perfrazuojant išties didį mąstytoją Mikę Pūkuotuką, "pomidorų nesupaisysi"...
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą